Geborgde Werkwijze Sakelicious.com (2023-10-01)

Het is voor Sakelicious.com uitermate belangrijk dat de verkoop van alcohol verantwoord wordt gedaan. Wij willen absoluut geen alcohol verkopen aan jongeren onder de achttien jaar.
In dit document, de geborgde werkwijze, wordt omschreven hoe door Sakelicious invulling wordt gegeven aan een verantwoorde verkoop op afstand. Met andere woorden, hoe de leeftijdgrens bij Sakelicious wordt geborgd vanaf het moment van bestellen tot en met het moment van levering. Hiermee wordt voldaan aan de in artikel 20A lid 1 sub b van de Alcoholwet gestelde eis dat men moet beschikken over een werkwijze waarmee wordt gewaarborgd dat de alcoholhoudende drank slechts wordt afgeleverd op het adres van de geadresseerde (of bij een distributiepunt) en dat de leeftijd van de persoon aan wie de alcoholhoudende drank wordt verstrekt wordt vastgesteld en dat deze werkwijze ook wordt gehanteerd.

Dit document is actueel en kan op elk moment worden opgevraagd. Het document wordt ten minste één keer per jaar geactualiseerd (n.a.v. een evaluatie) en bij iedere wijziging van de situatie. De geborgde werkwijze omschrijft:
1. Hoe Sakelicious, samen met eventuele ketenpartners (bezorgdiensten), de leeftijdsgrens bewaakt van bestelling van de maaltijd tot en met de bezorging;
2. Hoe Sakelicious ervoor zorgt dat de werkwijze duidelijke en helder kenbaar wordt gemaakt voor medewerkers, eigen bezorgers en/of anderen die werkzaam zijn onder de verantwoordelijkheid van Sakelicious;
3. Hoe Sakelicious controleert op de juiste naleving van de geborgde werkwijze en hoe, naar aanleiding van evaluaties van de werkwijze, eventuele veranderingen worden doorgevoerd.

 

1. Proces (conform artikel 5.2, lid 1 onder a en b van het Alcoholbesluit)

Bestelling via de webshop

De webshop/online winkel van Sakelicious is voorzien van alle wettelijk bepaalde leeftijdschecks, zo wordt er bij een bezoek aan onze webshop allereerst een pop up getoond met het bericht dat als bezoeker van onze website dat je ouder moet zijn dan 18 jaar met daarna de vraag of de bezoeker 18 jaar of ouder is.
Op de website van Sakelicious is de logo NIX18 altijd te zien. Indien u op deze logo klikt, navigeert deze u naar de NIX18 website (nix18.nl)
Bij het afrekenen vragen wij de koper om zijn/haar geboortedatum en vragen wij nogmaals om te bevestigen dat de ontvanger en tevens de koper 18 jaar of ouder is. Ook wordt de koper er op attent gemaakt dat bij levering of afhalen er een leeftijdcheck wordt gedaan.


Controle bij aflevering

Op het moment dat wij de webshopbestelling verzenden geven wij bij onze bezorgpartner (DHL) aan dat een legitimatieverplichting geldt voor de levering van het betreffende pakket. Dit houdt in dat je een geldig legitimatie moet laten zien aan de pakketbezorger om aan te tonen dat je 18 jaar of ouder bent. Daarnaast is een handtekening voor ontvangst vereist. Bij afwezigheid van de ontvanger zal het pakket worden bezorgd naar een pakketpunt van PostNL, hier geld dat de klant door middel van het vertonen van zijn legitimatie (voor identiteit en leeftijd) het pakket kan afhalen.

Bij het fysiek afhalen bij onze partner Toko Dun Yong (Stormsteeg 9, te Amsterdam) wordt er door de medewerker identiteit (en bij twijfel leeftijd) gecontroleerd.

Sakelicious zelf heeft geen fysieke locatie waar u de drank kunt afhalen.

Werkwijze verzendklaar maken, alle verzend labels zijn voorzien met een 18+ teken zodat de bezorger als ontvanger ziet dat dit om een 18+ zending gaat.


2. Informatievoorziening medewerkers (conform artikel 5.2, lid 1 onder c van het Alcoholbesluit)

Fysieke afhaallocaties zijn ingelicht om de identiteit van de klant te controleren. Dit zodat de juiste bestelling bij de juiste klant wordt uitgeleverd en de leeftijd automatisch in dit proces wordt gecontroleerd.

Bezorgpartner DHL licht zijn medewerkers in dat alle zendingen met de 18+ logo op identiteit en leeftijd moeten worden gecontroleerd. Deze informatie is in het bestelproces automatisch voorzien op de verzendlabel.


3. Controle (conform artikel 5.2, lid 1 onder d van het Alcoholbesluit)

• Eén keer per jaar, in de maand oktober, wordt de geborgde werkwijze gecontroleerd. Hierbij wordt bij de teamvergadering de afspraken opnieuw geëvalueerd en waar nodig verbeterd.
• Eén keer per jaar, in de maand november, word de geborgde werkwijze gecontroleerd door een zending sturen welk door ons medewerker wordt aangenomen om te controleren dat dit proces wordt gewaarborgd door onze ketenpartner DHL.
• Indien medewerkers zich niet houden aan de werkwijze, worden maatregelen getroffen om deze afspraken alsnog te laten nakomen. Hierbij kan worden gedacht aan het opnieuw doorlopen van het inwerktraject waarbij de directie medewerker meeloopt.
• Indien medewerker van onze ketenpartner DHL zich niet houden aan de werkwijze, worden maatregelen getroffen om deze afspraken alsnog te laten nakomen. Dit gebeurt door een klacht in te dienen bij de accountmanager.

AGE VERIFICATION

You must be older than 18 years old to enter this page.
Are you older than 18?